Castraveti cu gogonele murate pentru iarna

de Rocsi in Muraturi, 12 Sep 2011 | 20472 vizualizari

 

Daca tot am primit gognele si castraveciori era pacat sa nu ii pun la murat,ca doar nu puteam manca atati.Am oprit cativa proaspeti,iar restul la murat cu ei!!!

 

INGREDIENTE

  • 3 sferturi sacosa cu castraveti si gogonele(o sacosa normala ca dimensiune)
  • 6 linguri sare mare
  • 5 litri apa
  • 1 canita micuta de otet
  • 1 capatana usturoi
  • 2 radacini de hrean
  • crengute de visin
  • crengute de marar
  • crengute de stejar
  • crengute de telina
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti cu gogonele murate pentru iarna:

 

 

Luam borcanele si le spalam  cu apa fierbinte si le punem la scurs,cu gura in jos.

 

Spalam bine castravetii si gogonelele.

 

Ii asezam in borcane(ii puteti pune in borcane mici sau mari,eu am pus in 3 borcane de 3 kg).

Intr-o oala punem la fiert apa impreuna cu sarea si otetul.

Lasam sa dea cateva clocote bune.

Curatam radacinile de hrean,le spalam,le taiem bucati si le punem in borcane.

Usturoiul il curatam,il spalam,il taiem feliute si il repartizam in borcane.

Dupa ce saramura a dat cateva clocote,o turnam in borcane(ATENTIE:sub borcane puneti o coada de lingura,sau o lama de cutit ca sa nu cumva sa vi se crape borcanele).

Deasupra fiecarui borcan asezam crengute de visin,stejar,marar si telina.

Acoperim cu un capac (sau putem pune un castronel)pe gura fiecaruia si lasam pana a2a zi in bucatarie.

A 2 a zi,punem ciolofan,prindem cu un elastic si dam castravetii la loc racoros pentru a-i servi mai spre iarna!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti cu gogonele murate pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (11)

Rocsi 1

13.09.2011, 11:07

alina

MIUTA 1

13.09.2011, 13:16

Foarte gospodina fetita noastra

Rocsi 1

13.09.2011, 19:06

multumesc miuta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Castraveți murați - de vară