Castraveti la borcan dulci acrisori

de susu in Muraturi, 23 Dec 2010 | 16614 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 kg castraveti
  • ½ kg zahar
  • 1 l otet (de vin alb de 9 grade sau din vin rosu)
  • 1 l apa
  • 2 linguri sare grunjoasa
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 hrean mare
  • 1 morcov
  • Cativa catei de usturoi
  • Boabe de mustar
  • Foi de dafin
  • Piper boabe
  • Marar uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti la borcan dulci acrisori:

Pui intr-o cratita otetul, apa, sarea, zaharul si mirodeniile. Cand a dat in clocot se pun castravetii sa se inmoaie bine pentru cateva minute sau daca doriti puteti sa le taiati un capacel la codita pentru ca marinata sa patrunda si in interiorul lor si sa nu va treziti ca raman seci. Cand si-au schimbat culoarea ii scoateti si ii lasati deoparte sa se raceasca. Se taie morcovul si hreanul in forme frumoase si ceapa solzisori sau rondele. Se pune o parte din hrean in borcanele bine spalate si sterilizate. Asezam apoi castravetii in picioare si printre ei ceapa, morcovul, si usturoiul. Deasupra lor adaugam restul de hrean. Eu am pus in cateva borcane si putina conopida ramasa in frigider. Se pun borcanele pe lama cutitelor si se toarna lichidul fierbinte. Se infileteaza capacele si se pun in paturi pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti la borcan dulci acrisori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muraturi asortate