Castraveti murati pentru iarna

de Raisha in Muraturi, 12 Oct 2013 | 48891 vizualizari

 

Iarna se apropie cu pasi repezi asa ca am fugit la piata sa mai cumpar niste castraveciori cornison numai buni pentru pus la murat asa cum faceau bunica si mama odata. Modalitatea de preparare este cat se poate de simpla asa ca o voi impartasi cu voi. Sper sa va inspire si sa va apucati de pus muraturi singuri !

 

INGREDIENTE

  • 3 kg. castraveti
  • 3 l apa
  • 3 linguri sare
  • 3 linguri zahar
  • 300 ml. otet
  • hrean tije
  • usturoi
  • morcov
  • telina cu frunze
  • boabe mustar
  • boabe piper
  • dafin
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti murati pentru iarna:

Se spala castravetii, se pregatesc borcanele si se curata restul legumelor. Se aseaza pe fundul borcanelor frunze de telina si castravetii cat mai apropiati sau in picioare. Printre ei se adauga tijele de hrean, cateii de usturoi, morcovul feliat si condimentele - boabele de mustar, piper, foi de dafin. Se indeasa castraveti pana umplem vasul iar la final acoperim cu frunze de telina.

Pregatim apa si o punem la fiert impreuna cu sarea, zaharul si otetul pana cand clocoteste. Dupa ce o mutam intr-un vas mai mic pe care sa-l putem manevra usor, incepem si turnam peste castraveti si suntem atenti pana se umple deasupra frunzelor. Astupam borcanele cu folie de celofan sau capace etanse. Lasam sa se raceasca dupa care se aseaza in camara la rece.

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Daca nu aveti marar uscat, pe fundul borcanului se pot aseza frunze de telina.

2

Nu va fie teama sa indesati ingredientele pana la umplerea borcanelor deoarece oricum acestea se vor lasa in momentul in care adaugati apa clocotita deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti murati pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (3)

MotanLaOale 1

13.10.2013, 09:53

Rocsi 1

13.10.2013, 11:23

Bine ai venit la noi

cretzulina 1

28.09.2014, 13:25

Pentru cate borcane e aceasta cantitate?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Hasca