Cataif cu frisca

de mihasara in Dulciuri, 18 Mai 2015 | 4302 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200g fidea
  • 3 linguri unt topit
  • 500ml apa
  • 350-400g zahar
  • vanilie
  • coaja de lamaie, fistic, migdale sau nuca de cocos
  • 200ml frisca.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cataif cu frisca:

  1. Topim cele 3 linguri de unt.
  2.  Asezam fideaua intr-un vas termorezistent si turnam untul topit deasupra.
  3. Bagam tava in cuptor si il lasam pana se rumenesc.
  4. Intre timp facem un sirop din 500ml apa, zahar. vanilie si coaja de lamaie.
  5. Turnam siropul fierbinte peste taiteii rumeniti si dam iar la cuptor pana se absoarbe tot siropul.
  6. Lasam sa se raceasca si ornam cu frisca peste care presaram fistic, migdale sau nuca de cocos.
  7. Dam la frigider cateva ore dupa care putem servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cataif cu frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

ieri la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

ieri la 02:56

Supa de pui cu galuste de gris – ca la mama acasa

de vasimur 4

pe 20.10 la 10:38

Biscuiți cu gem de vișine - Fragezi și delicioși

pe 20.10 la 06:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]