Ceafa afumata (de casa )

de mihaelar63 in Mezel de casa, 28 Iun 2010 | 17345 vizualizari

 

am observat ca la intalnirile de la gradina cat si acasa mult mai apreciate sunt aperitivele si produsele ,, productie proprie '' [ incerc sa ,, ocolesc'' cat se poate , conservantii , E-urile si alte bidiganii nenumite si nestiute din mezelurile preparate pe scara industriala .

 

INGREDIENTE

  • 1 buc. ceafa afumata de porc [ aprox. 1.5 kg , de la tara, preparata de soacra]
  • 1 ceapa
  • 2 frunze dafin
  • frunzulite cimbru
  • frunzulite marar
  • 1 lingurita piper boabe
  • 1 lingurita boabe mustar
  • 1/2 lingurita boabe ienibahar 
  • boia rosie de ardei
  • 3 catei usturoi
  • 1 l apa
  • 1 l  zeama acra de varza [ moare]
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa afumata (de casa ):

  1. ceafa afumata se spala si se pune la fiert cu toate ingredientele  , mai putin boiaua si usturoiul .
  2.  este fiarta cand furculita intra usor in carne , cam in 40 min .
  3.  ceafa se scurge de zeama ,
  4.  cat este calda se unge cu boia si usturoi pisat .
  5. se feliaza doar dupa ce s-a racit sau  cand se consuma .

TIPS-URI

1

nu se fierbe in oala sub aburi , zeama de varza ,, da pe dinafara ''

2

se poate prepara astfel ,si cotlet sau pulpa afumata de porc .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa afumata (de casa )" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa