Fierbem mai intai orezul si apoi facem marinata.
Preparare marinata:
Se spala bine carnea si se taie in felii mai groase. Se amesteca mustarul cu uleiul, sare, piper si cimbru si omogenizam. Cu acest amestec ungem feliile de ceafa, le puneam intr-un bol, acoperim bolul si dam la frigider pentru 20 de minute. Dupa ce a stat la marinat, asezam bucatile de ceafa intr-un vas yena si turnam apa peste ele... cat sa le acopere. Deasupra punem ceapa taiata solzisori, usturoiul taiat feliute, presaram putina sare si foile de dafin.
Dam la cuptor la foc mic cam vreo o ora si jumatate apoi dam la foc mediu si lasam pana se rumenesc. Cand carnea este rumenita o scoatem pe o farfurie, asezam orezul si peste orez punem carnea. Vasul il acoperim cu folie de aluminiu si bagam iar la cuptor, la foc mic, pentru inca 10-15 minute. Se serveste cald cu muraturi.
Pofta buna!