Ceafa la tigaie cu sos

de katty in Porc, 15 Mai 2020 | 4107 vizualizari

 

O fripturica simpla si rapida imbunatatita cu un sos delicios dulce acrisor.

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati ceafa cu os
  • 1 lingurita ulei
  • ierburi de provence
  • sare dupa gust
  • piper
  • 70 ml vin alb
  • 200 gr rosii pasate
  • 1 foaie de dafin
  • 100 gr smantana
  • 1/2 lingurita zahar
  • cartofi la cuptor si salata verde pentru garnitura
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa la tigaie cu sos:

Carnea spalata si zvantata se condimenteaza cu cimbru. sare  si piper.

Punem carnea la prajit intr-o tigaie in uleiul incins. Intoarcem carnea pe ambele parti sa se rumeneasca frumos, apoi o scoatem intr-o farfurie si o pastram la cald.

In grasimea ramasa de la carne punem vinul si rosiile pasate. Adaugam sare, piper dupa gust, zaharul, ierburi de provence.

Fierbem pana sosul se ingroasa, apoi adaugam smantana. Mai dam cateva clocote, apoi oprim focul.

Servim ceafa cu sos, garnitura de cartofi si salata verde.

TIPS-URI

1

ajustati cantitatea de zahar in functie de cat de dulci sunt rosiile

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa la tigaie cu sos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]