Ceapa cu maioneza si chiftele de porc

de Mirela Suba in Aperitive / Garnituri, 19 Apr 2013 | 5815 vizualizari

 

Un aperitiv gustos si satios!

 

INGREDIENTE

  • ceapa 1 kg
  • apa 2 l
  • otet
  • foi de dafin
  • 2 oua
  • ulei
  • sare
  • mustar
  • carne tocata 400 gr
  • 2 felii de paine
  • 100 ml lapte
  • verdeata
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceapa cu maioneza si chiftele de porc:

Ceapa se curata de coaja si se taie julien cat mai subtire,daca aveti robot de bucatarie se poate felia. Intre timp se pune apa la fiert cu 2 lg otet si foi de dafin. Ceapa dupa ce se taie julien,se pune sare peste si se stoarce de zeama lasata,apoi se pune in apa care fierbe cu otet si foi de dafin.Intre timp e indicat ca painea sa o puneti in lapte pentru inmuiat.

Se verifica ceapa dupa 10 min pentru ca ea nu trebuie sa fiarba mult,alfel se pierde si se toarna in sita si se lasa sa se scurga apa din ea

Intre timp se fac chiftele,carnea tocata se amesteca cu painea care a stat la inmuiat in lapte,patrunjelul verde,sare,piper,un ou si se fac bilutele pt chiftele si se prajesc in uleiul incins.

Se face maioneza,un galbenus de ou cu o lingurita de mustar si se toarna ulei treptat avand grija sa nu se taie.

Dupa ce sunt gata chiftelele,maioneza si ceapa s-a strecurat de zeama,daca nu strangeti ceapa in maini sa se scurga apa din ele.

Amestecati ceapa cu maioneza si intr-un bol puneti primul strat de ceapa cu maioneza,sa aiba strat de grosimea unui deget,apoi se pun chiftelele,apoi din nou ceapa cu maioneza si se continua pana se termina ceapa,la final se pune,de asupra de ultimul strat de ceapa ultimele chiftele.

Se poate servi imediat sau se poate lasa la rece.

Daca dupa gustul d-voastra va place mai sarat,adaugati mai multa sare sau daca faceti alt cumva maioneza este ok,pentru ca eu prefer maioneza cu galbenus proaspat nu fiert.

Va doresc Pofta Mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceapa cu maioneza si chiftele de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Alexandra Elena 1

19.04.2013, 22:38

interesanta reteta, nu am mancat pana acum

Mirela Suba 1

20.04.2013, 07:56

este foarte buna ceapa

mihaelar63 1

13.03.2015, 11:48

Foarte buna reteta !!Eu pun si boabe de piper in apa la fiertul cepei . In chiftelute pun cimbru

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]