Chant eclair

de ionela2682 in Dulciuri, 18 Mai 2010 | 23137 vizualizari

 

o prajitura super buna! nu pierdeti nimic daca o incercati!

 

INGREDIENTE

  • Pt blat
  • 8 oua
  • 8 lg zahar  
  • 8 lg faina  
  • arome
  • Foi albe
  • 2 oua
  • 6 lg zahar
  • 10 lg lapte
  • 10 lg ulei
  • 1 plic amoniac+ zeama de lamaie sau otet
  • faina cat cuprinde
  • Crema
  • 3 oua
  • 16 lg zahar
  • 8 lg faina
  • 4 lg cacao
  • 1 litru lapte
  • 200 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chant eclair:

Blat:In albusul batut spuma se adauga zaharul si se continua mixarea pana se topeste , se adauga galbenusurile, faina cernuta, aromele si se amesteca , de jos in sus , incet pana se incorporeaza si aceasta.Se coace un blat  pana trece testul scobitorii

Foi albe: se framanta un aluat destul de vartos din care vom obtine 2 foi

Crema: Ouale, zaharul, faina ,cacaoa,se amesteca bine ,dupa care se toarna incet , laptele ,se pune pe foc la baie de aburi amestecand continuu cu telul pana se ingroase. Se lasa la racit dupa care  mixam untul cu 2-3 lg zahar pudra  si incepem sa adaugam putin cate putin din crema racita.

Se face un sirop din: 1cana apa  si 5-6 lg zahar, 1 fiola de rom ,se fierb pana se ingroasa putin. Incepem asamblarea prajiturii astfel 1 foaie alba, 1/2 din crema,blat insiropat ,cealalta 1/2 crema , foaie alba, ciocolata topita,frisca!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chant eclair" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă cu blat