Chant eclair

de ionela2682 in Dulciuri, 18 Mai 2010 | 23558 vizualizari

 

o prajitura super buna! nu pierdeti nimic daca o incercati!

 

INGREDIENTE

  • Pt blat
  • 8 oua
  • 8 lg zahar  
  • 8 lg faina  
  • arome
  • Foi albe
  • 2 oua
  • 6 lg zahar
  • 10 lg lapte
  • 10 lg ulei
  • 1 plic amoniac+ zeama de lamaie sau otet
  • faina cat cuprinde
  • Crema
  • 3 oua
  • 16 lg zahar
  • 8 lg faina
  • 4 lg cacao
  • 1 litru lapte
  • 200 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chant eclair:

Blat:In albusul batut spuma se adauga zaharul si se continua mixarea pana se topeste , se adauga galbenusurile, faina cernuta, aromele si se amesteca , de jos in sus , incet pana se incorporeaza si aceasta.Se coace un blat  pana trece testul scobitorii

Foi albe: se framanta un aluat destul de vartos din care vom obtine 2 foi

Crema: Ouale, zaharul, faina ,cacaoa,se amesteca bine ,dupa care se toarna incet , laptele ,se pune pe foc la baie de aburi amestecand continuu cu telul pana se ingroase. Se lasa la racit dupa care  mixam untul cu 2-3 lg zahar pudra  si incepem sa adaugam putin cate putin din crema racita.

Se face un sirop din: 1cana apa  si 5-6 lg zahar, 1 fiola de rom ,se fierb pana se ingroasa putin. Incepem asamblarea prajiturii astfel 1 foaie alba, 1/2 din crema,blat insiropat ,cealalta 1/2 crema , foaie alba, ciocolata topita,frisca!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chant eclair" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]