Chec aromat

de Alinutza80 in Prajituri, 29 Iun 2013 | 3200 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 1 cana cu faina
  • 1 cana cu zahar
  • 1 esenta de rom
  • 3 linguri cu cacao
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • 5 linguri cu apa
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aromat:

Se separa albusurile de galbenusuri, apoi se bat albusurile pana se obtine o spuma tare. Se adauga zaharul treptat pana se incorporeaza tot. Se adauga esenta de rom si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Separat se freaca galbenusurile cu sarea, apa si coaja de lamaie, apoi le lasam zece minute sa se odihneasca. Se toarna apoi galbenusurile peste spuma de albusuri si se amesteca usor de jos in sus. Se adauga treptat faina in ploaie si se amesteca usor.

Se imparte aluatul in doua parti. Jumatate din aluat se amesteca cu cacaoa.Se tapeteaza o tava hartie de copt. Se pune alternativ o lingura din aluatul alb iar in mijloc o lingura din aluatul cu cacao, se alterneaza pana se termina toata compozitia. Se da la cuptor pana se rumeneste usor deasupra si trece testul cu scobitoarea.

Se lasa la racit si se pudreaza cu zahar pudra.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aromat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]