Dragilor, azi va aduc un chec umed aromat, dungat, moale si bun, care ca toate prajiturile de post se face usor, fara prea multa bataie de cap.
1. Preincalzesti cuptorul la 180 grade celsius.
2. Pune ingredientele uscate (faina, zaharul, pudra de portocale, pomelo, scortisoara) intr-un bol si amesteca-le.
3. Adauga peste ingredientele uscate apa amestecata cu ulei, si bicarbonatul stins cu otet si amesteca bine cu un tel.
4. Pune compozitia intr-o forma (22x12 cm) unsa cu ulei si tapetata cu faina, sau cu hartie de copt, pune capsunele deasupra si introdu tava in cuptor pentru 35-40 min. Verifica introducand o scobitoare in blat, daca iese curata atunci este copt.
5. Scoti checul si il lasi sa se raceasca complet.
6. Folosindu-te de doua foi, pudreaza alternativ zahar, portocale si scortisoara pe chec.
1
Poti inlocui pudra de portocale si de pomelo din compozitie cu coaja proaspat razuita.
2
Pudra de portocale si cea de pomelo, le obtin punand cojile la uscat apoi dandu-le prin rasnita de cafea. ;)