Chec clasic

de Panacris in Prajituri, 8 Iun 2012 | 6260 vizualizari

 

Un chec clasic delicios!:)

 

INGREDIENTE

  • oua 5 bucati,
  • apa 5 linguri,
  • zahar tos 16 linguri,
  • zahar vanilat 1 plic,
  • esenta de vanilie 1 fiola,
  • ulei de floarea soarelui 4 linguri,
  • cacao neagra 4 linguri,
  • zahar pudra ptr decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec clasic:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilat si treptat se adauga apa si uleiul. Albusurile se bat spuma, se incorporeaza in crema de oua, se adauga esenta de vanilie, un praf de sare si faina cernuta, amestecandu-se uosr pana se incorporeaza toate ingredientele. Un sfert de aluat se amesteca cu cacaua. Se toarna aluatul galben intr-o forma de chec tapetata cu foaie de pergament si se toarna deasupra aluatul de cacao.

Se introduce in cuptorul preincins, cca. 45 de minute la 160 de grade. Dupa ce trece testul cu scobitoarea, se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca in forma si se pudreaza cu zahar praf la servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec clasic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

la 19:27

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prăjiturele pentru micul dejun