Chec cu branza de vaci si merisoare

de La Ancuta in Prajituri, 24 Oct 2016 | 3299 vizualizari

 

Aveam in frigider niste branza de vaci care astepta sa devina desert si cum checurile se fac foarte usor, a rezultat aceasta bunatate :). Este perfect pentru cafeaua de dimineata.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 150 g unt
  • 350 g branza de vaci
  • 200 g faina
  • 50 g amidon
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura extract de vanilie
  • merisoare deshidratate
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu branza de vaci si merisoare:

Mixam ouale cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul. Adaugam extractul de vanilie si untul topit mixand continuu apoi branza de vaci. Faina amestecata cu amidonul si praful de copt le adaugam in compozitie si amestecam pana se omogenizeaza. La final adaugam merisoarele si amestecam usor.

Turnam compozitia in tava de chec tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor, la foc potrivit pana cand trece testul scobitorii (35-40 minute).

Scoatem din tava si lasam checul la racit pe un gratar de bucatarie apoi pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu branza de vaci si merisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

La Ancuta 1

25.10.2016, 14:13

Multumesc mult. Ma bucur ca va place

miki_a 1

26.10.2016, 09:32

Ce muuult imi place!

dantes 1

18.05.2021, 10:37

Bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu ce ai prin casă