Chec cu cirese

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 22 Iun 2016 | 5108 vizualizari

 

Este un chec moale cu fructe de sezon.

 

INGREDIENTE

  • 16 linguri zahar;
  • apa - cat sa se umezeasca zaharul (circa 200 ml);
  • 8 oua;
  • un praf de sare;
  • 8 linguri ulei;
  • esenta de vanilie;
  • faina cat cuprinde (600 g);
  • un plic de praf de copt;
  • 620 g cirese fara samburi.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu cirese:

Zaharul si apa se fierb pana cand se topeste tot zaharul, apoi se lasa sa se racoreasca pana cand pregatiti cuptorul si mixati albusurile spuma.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se toarna apa cu zaharul si se amesteca. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se pun faina (treptat) si praful de copt si se amesteca aluatul de jos in sus, usor, cu o spatula de silicon. Se adauga 2/3 din cirese si se incorporeaza in aluat. Compozitia se toarna in doua tavi unse cu ulei si tapetate cu hartie de copt. Se pun restul cireselor pe deasupra checurilor si se introduc la cuptor. 

Dupa ce checurile s-au rumenit frumos, se scot tavile din cuptor, se lasa sa se racoreasca putin, apoi se scot din tava si se pudreaza cu zahar (optional).

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec pufos cu cirese