Chec cu dovleac, nuci si ciocolata neagra

de oanapl in Prajituri, 19 Ian 2017 | 3512 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • 100 g faina
  • 50 g ciocolata neagra
  • 1/2 plic praf de copt
  • 75 g nuci
  • 200 g dovleac copt
  • 3 oua
  • 75 g unt
  • 100 g zahar brun
  • 1 lingurita de scortisoara
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu dovleac, nuci si ciocolata neagra:

Cureti semintele dovleacului, il tai in felii potrivite si il coci in cuptorul preincalzit la 180° C, pentru 30 minute sau pana cand, intepandu-l cu o furculita, aceasta patrunde cu usurinta in pulpa.

Scoti dovleacul din cuptor, il lasi sa se raceasca si ii cureti coaja. Pui pulpa dovleacului intr-o sita unde o lasi sa se scurga bine.

Dai ciocolata pe razatoarea mare sau o tai in bucatele. Adaugi faina, praful de copt, scortisoara si nucile macinate.

Separi ouale si mixezi foarte bine albusurile.

Mixezi untul la temperatura camerei cu zaharul pana obtii o crema omogena. Adaugi galbenusurile si mixezi bine.

Adaugi si pulpa de dovleac bine racita si foarte bine scursa. Daca dovleacul nu a pierdut toata apa in timpul in care a stat in sita, il storci cu grija si abia apoi il adaugi peste crema de unt.

Adaugi mixul de faina in crema de unt si amesteci bine.

Incorporezi albusurile bine batute in aluat, amestecand cu grija, de jos in sus.

Torni aluatul in tava unsa cu unt.

 Coci checul, in cuptorul preincalzit la 170°C, pentru 35-40 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea. Lasi checul sa se raceasca pe un gratar, apoi il tai felii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu dovleac, nuci si ciocolata neagra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu frisca