Chec cu dulceata de afine si glazura de ciocolata

de Constelatialeu in Dulciuri, 27 Oct 2015 | 4258 vizualizari

 

Ceva rapid.....sa fie dulce....

 

INGREDIENTE

  • Pentru 2 checuri
  • 8 oua
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri apa
  • 2 cani zahar ( cana obisnuita de ceai)
  • 2 cani faina
  • un praf de sare
  • 1 lamaie
  • dulceata de afine
  • ornamente cu gust de ciocolata
  • Glazura
  • 100 gciocolata amara Schogetten
  • 150 ml frisca lichida
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu dulceata de afine si glazura de ciocolata:

Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare, adaugam zeama de la lamaie. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si apa si apoi le incorporam in albusuri, la final adaugam faina cernuta si omogenizam bine,avand grija sa amestecam cu miscari lente de jos in sus. Pregatim doua forme de cozonac, le imbracam in hartie de copt, apoi impartim compozitia in parti egale. Intr-o forma punem dulceata de afine, iar in cealalta ornamente cu gust de ciocolata. dam formele la cuptorul preincalzit, sunt gata cand trec testul scobitorii. Se scot din forma se lasa la racit apoi se glazureaza cu glazura de ciocolata. Glazura se face in felul urmator: se pune ciocolata intr-o craticioara se adauga frisca lichida, se pune pe foc amestecand continuu, pana se topeste ciocolata,nu trebuie lasata sa atinga punctul de fierbere. Apoi se intinde calda pe chec.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu dulceata de afine si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Constelatialeu 1

27.10.2015, 16:20

Buni, era borcanul deja inceput, am pus cat mai era in borcan.....

Rocsi 1

27.10.2015, 20:40

Daca dai chec, vin si eu!

Catalina L 1

27.10.2015, 22:33

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert orez cu lapte si mousse de dovleac cu caramel