Pentru ca la Sf.sarbatori de Pasti am facut cozonac de aceasta data am facut chec pe care nu l-am mai incercat de multa vreme.
Ouale intregi sparte si puse intr-un bol se vor amesteca cu mixerul bine se adauga sare un varf de cutit, zaharul, iaurtul, zaharul vanilat, uleiul. Praful de copt se amesteca cu faina. Se pun 250 g faina peste compozitia din bol, apoi se ia din acea compozitie si se pune intr-o ceasca de cafea cam 3 linguri (se da deoparte) Se continua a se adauga si nuca de cocos si restul de faina.
In cescuta de cafea in care s-a pus din compozitie se pun cele 2 lingurite de cacao si se amesteca.
Tava unsa cu margarina si tapetata cu faina se pune in ea prima compozitie cea alba si pe deasupra se pune pe mijloc cea cu cacao, apoi cu o lingura se rasuceste compozitia astfel incat sa se amestece cele doua doar pe mijloc. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade 45 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Se scoate din cuptor si se lasa pret de 5 minute si apoi se scoate din tava. Daca doriti cu zahar atunci imediat fierbinte se poate pune zahar pe deasupra abundent.
Noi nu mai servim astfel. Pofta buna.