Acest chec il cautam de mult,cumparam foarte des din magazin,cred ca este si in Romania la LIDL,si am dat de el pe blogul lui Bernard (La cuisine de Bernard),oricum este de 1000 de ori mai bun si mai sanatos ca cel din magazin :) Nu stiu de ce glazura nu mi-a iesti ca a lui,a mea e incolora,dar gustul cred ca e acelasi,acrisor :)
Se incinge cuptorul la 170°C.
Se topeste untul la microunde.
Se pun intr-un bol zaharul,untul si coaja de lamaie.
Se amesteca toate,fara ca sa se albeasca,nu e necesar.
Se adauga ouale,faina si praful de copt iar la final zeama de lamaie.
Se toarna compozitia intr-o forma de chec unsa si tapetata cu hartie de copt,forma trebuie sa fie mai mica cam de cca. 160x80 mm.
Se da la cuptor 30-40 minute,la final se face testul cu scobitoarea.
Dupa coacere se scoate din tava pe un gril,se ia hartia si se acopera imediat cu o folie alimentara pentru a-si pastra umiditatea, asa ramane moale blatul.
Se tine in folie pana se raceste si in acest timp se face glazura,amestecand zaharul pudra cu zeama de lamaie.
Se desface checul de folie si se orneaza cu felii de lime (sau cu ce doriti).
Se toarna glazura pe deasupra (atentie! sub grill se pune o farfurie ptr a recupera glazura care curge in ea)
Se toarna cu o lingura pana nu mai ramane deloc si se niveleaza cu o spatula.
Se introduce din nou checul la cuptor la 100°C pentru 8 minute ca sa se usuce glazura.
Se da la rece.
Pofta buna!
1
Daca aveti o forma mai mare,adaugati mai multe ingrediente.