Chec cu lamaie si bezea

de Miha in Prajituri, 4 Noi 2011 | 8639 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 140 g faina
  • 60 g lapte praf
  • 50 ml ulei
  • 50 ml suc de lamaie
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru bezea:
  • 2 albusuri
  • 3 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • In plus, vom avea nevoie de:
  • 2-3 linguri cacao neagra
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu lamaie si bezea:

Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se obtine o spuma densa si deschisa la culoare. Mixand in continuare se adauga uleiul in fir subtire, apoi sucul de lamaie. La final, incorporam faina amestecata cu praful de copt si laptele praf. Amestecam usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Compozitia obtinuta o turnam in tava de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina. Dam la cuptor la foc mediu pentru cca 15-20 minute, pana suprafata checului devine lucioasa si usor aurie.

Intre timp pregatim bezeaua:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul putin cate putin mixand bine bine pana obtinem o spuma lucioasa, care face tepi atunci cand scoatem paletele mixerului. Aromam cu vanilie dupa gust.

Scoatem tava de chec din cuptor si pe toata suprafata checului pudram cacao neagra, 2-3 linguri. Acoperim totul cu bezea si dam din nou la cuptor la foc mare, pana bezeaua se rumeneste usor.

Se lasa la racit in tava, se scoate pe un platou si se portioneaza dupa dorinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu lamaie si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

danakarin 1

06.11.2011, 07:06

super ideea aia cu cacaua presarata sub bezea !!

Pasiune pentru bucatarie 1

06.11.2011, 17:48

Imi place checul asta, si mai ales prima poza,cea principala, e foarte faina, si arata bine in contrast cu, cehcul

Miha 1

07.11.2011, 08:42

Buna dimineata dragelor. Va multumesc frumos de aprecieri si va poftesc la o cafeluta. Ma'c sa vad ce-ati mai mesterit in week-end, ca eu am cam tras chiulul.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu parfum de Orient