Chec cu lavanda ci ciocolata

de ianculubita in Prajituri, 15 Mar 2013 | 4319 vizualizari

 

Un chec pufos si aromat

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 200 ml lapte
  • 100 g margarina
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • 1 lingura levantica comestibila (pastaide vanilie.ro)
  • cateva picaturi esenta de lavanda (pastaidevanilie.ro)
  • 2 tablete de ciocolata menaj
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu lavanda ci ciocolata:

Galbenusurile frecate bine cu un praf de sare si zahar, adaugam treptat margarina topita si racita, mixand energic, apoi laptele, faina amestecata cu praful de copt, lavanda, esenta de lavanda iar la sfarsit albusurile batute spuma, amestecand cu o spatula.

Rasturnam compozitia in tava cu hartie de copt deasupra radem ciocolata si dam la cuptor la foc moderat 40 minute; lasam in tava sa se raceasca iar dupa ce l-am scos il pudram cu zahar.

TIPS-URI

1

mai puteti folosi zahar amestecat cu pudra de lavanda, tot din comert si merge bine pentru acest chec

2

optional in interior puteti pune si o mana de stafide

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu lavanda ci ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Rocsi 1

15.03.2013, 20:18

Cu lavanda..Cred ca are o aroma interesanta!

sebirizescu 1

15.03.2013, 20:30

Bya Ralu 1

15.03.2013, 20:37

foarte bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza