Chec cu mere

de elucubratiiculinare in Prajituri, 14 Mai 2012 | 4743 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 albușuri,
  • 1 kg mere (bot de iepure sau alt soi foarte aromat),
  • 1 cană zahăr,
  • 1 cană făină,
  • 10 g praf de copt,
  • 1/8 linguriță sare,
  • 1 linguriță scorțișoară,
  • 1/2 linguriță nucșoară,
  • unt pentru uns tava.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu mere:

Merele se curăță de coajă, se înlătură cotorul și se taie în bucățele mici (foarte mici). Se pudrează cu scorțișoară și nucșoară și se amestecă ușor.

Batem spumă albușurile cu un praf de sare. Adăugăm zahărul treptat și batem bine până obținem o spumă tare. Adăugăm făina cernută cu praful de copt și amestecăm bine până la încorporare. Adăugăm merele și amestecăm ușor cu o lingură.

Compoziția se pune în 2 tăvi de chec bine unse cu unt. Se coc la 180 grade C pentru 30-40 min sau până se rumenesc ușor deasupra și trec testul cu scobitoarea.

Checul se servește după ce s-a răcit.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu mere" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu mere