Chec cu nuca si portocala

de Florin A in Dulciuri, 21 Ian 2017 | 3094 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 3 cesti cu faina
  • o ceasca cu ulei
  • o ceasca cu lapte
  • 100 gr cacao neagra
  • o pastaie de vanilie
  • 200 gr miez de nuca macinata
  • doua cesti cu zahar (sau dupa gust)
  • coaja rasa si sucul de la doua portocale
  • o lingurita cu praf de copt
  • zahar vanilat pentru pudrat checul
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu nuca si portocala:

Batem ouale spuma, adaugand putin cate putin, zaharul.

Presaram coaja rasa de portocala, adaugam sucul de portocala si semintele pastaii de vanilie si amestecam usor. Turnam uleiul si laptele (putin cate putin fiecare, amestecand continuu).

Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaua.

Se mixeaza pana la omogenizarea completa.

Se incorporeaza miezul de nuca macinat si se amesteca usor.

Se toarna compozitia intr-o forma de copt, unsa in prealabil cu putin ulei sau unt.

Se coace la 160 de grade C, pentru 45 de minute aproximativ. (Se testeaza cu o scobitoare)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu nuca si portocala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor moldovenesti