Chec cu pere si scortisoara

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 23 Noi 2015 | 4931 vizualizari

 

Pere de toamna si scortisoara? O combinatie buna, de sezon.

 

INGREDIENTE

  • Pentru pregatirea perelor:
  • 1,2 kg pere curatate de coaja si seminte;
  • 250 g zahar;
  • 50 g unt;
  • o lingurita scortisoara.
  • Pentru pregatirea aluatului de chec (3 bucati):
  • 12 oua;
  • un praf de sare;
  • 24 linguri zahar;
  • 12 linguri ulei;
  • esenta de pere;
  • o lingurita scortisoara;
  • un plic praf de copt;
  • 500 g faina.
Portii: 33
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu pere si scortisoara:

Pere:

Perele curatate de coaja si seminte se spala si se taie cubulete. Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si untul si se calesc pana cand scade toata zeama. La final se adauga scortisoara si se amesteca.

Aluat de chec (3 bucati):

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile impreuna cu uleiul si esenta de pere si se omogenizeaza. Se pun faina, praful de copt si scortisoara,  amestecand usor, de jos in sus, cu o spatula de silicon. Se adauga perele si se incorporeaza in aluat. Compozitia se toarna in tavile unse cu ulei si tapetate cu hartie de copt, apoi acestea se introduc la cuptor pana cand checurile se rumenesc frumos. Se lasa 10-15 minute sa se racoreasca, dupa care se pot scoate din tavi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu pere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

RuxyRux 1

23.11.2015, 22:56

Vaaaai ce bunatate!

Merisor 1

24.11.2015, 08:58

Yummm, ce parfumat trebuie sa fie!

Catalina L 1

25.11.2015, 09:20

o delicatesa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert rulouri cu branza dulce