Chec cu portocale

de ExploraCuisine in Prajituri, 15 Mar 2011 | 5914 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 portocala intreaga    
  • 180 g unt    
  • 3 oua    
  • 1 cana zahar    
  • 1 1/2 cana faina    
  • 1/2 lingurita praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu portocale:

Mai intai topim untul si il lasam sa se raceasca.

Spalam portocala foarte bine si o taiem in bucati mai mici (cu tot cu coaja)

Mixam portocala intr-un blender pana devine o pasta, adaugam zaharul si mixam.

Adaugam untul topit si ouale pe rand si mixam.

 Adaugam faina amestecata cu praful de copt treptat si mixam pe viteza mica.

Punem compozitia intr-o tava de copt, tapetata cu unt si faina.

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 45-55 minute (depinde de cuptor)

Cand checul e gata (verificati cu scobitoarea) il lasam sa se raceasca in tava 15 minute iar apoi il scoatem pe un gratar pana se raceste complet.

Taiem felii si servim cu felii de portocala, delicios! Bon appetit!

 


TIPS-URI

1

se poate renunta la coaja de portocala, dar aroma va fi mult mai slaba, iar cantitatea de faina, va trebui redusa putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu gem