Chec cu rom, nuci si cacao

de Angelina_Elena in Prajituri, 19 Iun 2014 | 4991 vizualizari

 

Un chec minunat, deloc inecacios, perfect langa cafeluta de dimineata! :x

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 2 cani faina
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana apa
  • 1/2 lingura cacao
  • 3 linguri nuca macinata
  • 1 lingura esenta de rom
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu rom, nuci si cacao:

Ouale impreuna cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat se mixeaza spuma.

Adaugam apoi apa si uleiul.

Faina cernuta o amestecam cu praful de copt si o adaugam peste compozitia lichida.

Intr-un bol punem 4 linguri din compozitia alba, adaugam cacaoa, esenta de rom si omogenizam.

In alt bol punem alte 4 linguri din compozitia alba, adaugam nuca macinata si omogenizam.

Tapetam o tava de chec cu hartie de copt si putin ulei. Turnam compozitia alba in tava, cea de cacao si la final compozitia cu nuca macinata.

Dam la cuptorul preincalzit timp de 30-35 de minute, uitandu-ne din cand in cand pentru a nu se arde.

Cand s-a racit se pudreaza cu zahar sau se glazureaza cu ciocolata.

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Cana cu care am masurat este de 250 ml.

2

In compozitie se pot adauga diferite fructe uscate dar si proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu rom, nuci si cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]