Chec cu stafide si caise confiate

de gabriela_aysondu in Dulciuri, 16 Noi 2013 | 7519 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600g faina
  • 300g zahar
  • 6 oua
  • 200g unt
  • 1 pahar lapte
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 200g stafide
  • 100g caise confiate
  • 2 linguri cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu stafide si caise confiate:

Separam albusurile de galbenusuri.

Stafidele le punem la inmuiat pentru 25 de minute in apa calda cu zahar si esenta de rom.

Galbenusurile le mixam cu zaharul pana ce se fac spuma,adaugam untul (la temperatura camerei),apoi laptele.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.

Se adauga faina cernuta si amestecata cu praful de copt concomitent cu albusurile batute spuma.

Intr-un castron punem putin din compozitie si amestecam cu cacaoa.

In compozitia alba punem esenta,coaja rasa de lamaie,caisele taiate cubulete si stafidele scurse.Amestecam cu o lingura de lemn si punem compozitie egala in tavile de chec unse cu unt si tapetate cu faina iar deasupra punem compozitia de cacao.

Bagam tavile la cuptorul incins la foc mare primele 10 min. dupa care dam focul mic pentru inca 20-25 min.

Verificam cu o scobitoare sa vedem daca e gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu stafide si caise confiate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]