Chec din dovleac

de ionela2682 in Prajituri, 29 Oct 2010 | 7550 vizualizari

 

Numele original fiind Pumpkin bread....nu prea se obisnuieste folosirea dovleacului la noi altfel decat in placinte ...dar eu am zis so o incerc si nu mi-a parut rau...!

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina,
  • 1 lingurita sare,
  • 200  g zahar,
  • 1 lg bicarbonat de sodiu,
  • 300 g piure de dovleac,
  • 60 ml ulei de masline,
  • 60 ml ulei vegetal,
  • 2 oua batute,
  • 60 ml suc de portocale,
  • scortisoara,nucsoara,
  • 75 g nuci tocate,
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din dovleac:

Incepem cu prepararea piureului de dovleac: -dovleacul se spala ,se taie in doua si se da la cuptor pana se inmoaie, -se curata de pe coaja cu ajutorul unei linguri si se paseaza. Incepem prepararea aluatului: -dovleacul se amesteca pe rand cu: uleiul,ouale si sucul de portocale, -faina se amesteca cu:zaharul,sarea,bicarbonatulsi condimentele Cele doua compozitii se vor amesteca intr-un castron mai mare iar la final adaugam nucile maruntite. Compozitia obtinuta se toarna in tava de chec uns si tapetata cu faina

Se da la cuptor 50-60 min la 180 Grade treapta 4 la cuptorul cu gaz.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]