Daaa!!!!!!!1 O altă variantă a clasicului salam de biscuiți ;) Zmeișorii au reacționat, cică nu-i salam de biscuți, din ăla rotund, în țiplă :D, e chec de biscuiți ;) Așa că ei m-au provocat să postez rețeta de chec fără coacere "Ca la bucatarasi acasa". ;)
Rahatul tăiat bucățele se topește împreună cu untul, într-un vas cu fundul gros, cca. 10 minute la foc mic.
Biscuiții, brioșele, feliile de chec se mărunțesc, împreună cu lămâia întreagă. Crema de unt și rahat se adaugă peste amestecul de biscuți, brioșe, chec și lămâie. Se amestecă până ce se înglobează toate ingredientele, se asezonează cu pudra de cacao și esențele, amestecându-se pane ce se înglobează toate ingredinetele.
Aluatul obținut se pune într-o formă de chec, tapetată cu folie alimentară și se dă la rece, cca.2 oare sau mai bine până a doua zi. ;) Checul fără coacere se scoate din formă și se feliază. Spor și poftă bună!