Un chec foarte,foarteee bun!Se prepara usor si se termina repede :)! Are o textura moale si catifelata,in care se simte puternic gustul de ciocolata.Va recomand sa-l incercati cat mai repede posibil!este delicios!
Inainte sa incepem,pregatim o cana de ceai si punem in ea stafidele.Le lasam sa se inmoaie si spre sfarsit le adaugam.
Incalzim cuptorul la 180 de grade.Topim untul si ciocolata neagra pe bain marie.
Intr-un castron punem cele 5 oua si zaharul .Mixam pana se incorporeaza bine. Apoi turnam ciocolata,treptat si amestecam cu lingura,punem si o lingurita de sare,nuca pisata si stafidele. Amestecam cu lingura.Adaugam si cacao pudra,apoi faina.Crema trebuie sa arate ca un mousse de ciocolata.
Tapetam tava pt chec cu unt si faina sau punem pur si simplu hartie de copt. Turnam compozitia treptat.Turnam un strat apoi presaram putina sare,inca un strat,putina sare si terminam cu un strat de ciocolata fara sa mai punem sare deasupra.
Bagam la cuptor pentru 50 de minute la 180 de grade.
Intre timp pregatim un sirop format dintr-o cana cu zahar si una de apa. Punem pe foc pana ce zaharul si topeste si apoi cu ajutorul unei pensule,ungem checul.Aceasta ajuta ca checul sa ramana moale si sa aiba aspect lucios.