Chec glazurat cu ciocolata

de Sabina in Prajituri, 9 Mai 2009 | 8824 vizualizari

 

De la Paste mi-au ramas multe albusurile, intrucat pentru cozonaci si alte prajituri am folosit cu precadere galbenurile. Am pastrat la congelator aceste albusuri si de obicei fac pricomigdale cand am chef de ceva si bun si rapid. De data aceasta mi-a venit ideea sa fac un chec aromat si sa-l impodobesc cu o glazura de ciocolata. Iata ce a iesit

 

INGREDIENTE

  • 5 albusuri
  • 2 linguri de ulei
  • 3 linguri de zahar tos
  • 2 linguri de miere
  • faina
  • praf de copt
  • zahar vanilinat
  • esenta de rom
  • coaja de lamaie
  • 2 linguri de cacao
  • fulgi de ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec glazurat cu ciocolata:

Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugand treptat zaharul tos si zaharul vanilinat. Punem si doua linguri de ulei, mierea, coaja de lamaie, esente si faina amestecata cu praf de copt. Amestecam usor de jos in sus cu o lingura de lemn. Separt luam trei linguri de aluat si amestecam cu cacao.

Intr-o tava alternam compozitie alba, fulgi de ciocolata si compozitie cu cacao.

Dam la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.

Cand e gata lasam sa se raceasca si apoi glazuram checul cu ciocolata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec glazurat cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Sabina 1

12.05.2009, 23:31

Miha, eu renunt la altele pana imi utilez complet bucataria

adry88 1

20.05.2011, 12:57

vreau si eu o felie

gaby_gabytza 1

16.09.2011, 18:55

ciocolata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Blat de tort - reteta de baza