Chec pufos

de daniastefania in Prajituri, 12 Iul 2015 | 8531 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 375 g zahar
  • 4 oua
  • 200 g unt
  • 250 ml lapte
  • 500 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • Un praf de sare
Portii: 16
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos:

Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Intr-un alt bol mixam zaharul cu untul pana devine cremos. Adaugam apoi, unul cate unul galbenusurile. Apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt, alternativ cu laptele. Mixam foarte bine totul. Apoi adaugam albusurile spuma. Amestecam usor cu lingura de lemn. Impartim compozitia in doua. In una adaugam cacao. Turnam aluatul fara cacao in forma de chec tapetata cu hartie de copt. Apoi turnam peste aluatul cu cacao. Dam checul la cuptorul preincalzit la 200 grade C timp de 10 minute. Apoi cobaram temperatura la 180 grade C si mai coacem 30 minute. Facem proba scobitorii. E foarte pufos. Ideal alaturi de o cana cu lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

la 11:51

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu cacao