Chec pufos cu dovleac copt - Desert aromat de toamnă

de Bucataras in Prajituri, 21 Oct 2024 | 2074 vizualizari

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected

       

      Andra Mihail ne împărtășește o rețetă delicioasă de chec cu dovleac. Este un desert foarte gustos, cu textură umedă, culoare frumoasă și gust minunat.
      Pentru acest Chec pufos cu dovleac copt - Desert aromat de toamnă, ai nevoie de următoarele ingrediente: unt, ouă, zahăr, dovleac, făină, lapte și fulgi de ciocolată.  

       

      INGREDIENTE

      • Ingrediente Chec pufos cu dovleac copt - Desert aromat de toamnă
      • 150 g unt moale
      • 250 g zahăr
      • 2 ouă
      • ~250 g dovleac copt
      • 300 g făină
      • 100 ml lapte
      • 1 praf de copt
      • esență de vanilie
      • 100 g fulgi de ciocolată
      • zahăr pudră
      • un praf de sare
      Portii: 10
      Timp de preparare: sub 90 minute

      MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos cu dovleac copt - Desert aromat de toamnă:

      Cum se prepara Chec pufos cu dovleac copt - Desert aromat de toamnă

      Preîncălzește cuptorul la 170 grade C și tapetează o tavă de chec cu hârtie de copt.

      Curăță și taie fâșii dovleacul, apoi pune-l la copt, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, pentru o oră, la 160 grade C. Pasează-l apoi până obții un piure fin.

      Într-un bol, pune untul moale, un praf de sare și zahărul și mixează până devine pufos. Adaugă și încorporează 2 ouă, esența de vanilie. Adaugă și piureul de dovleac și mixează. Amestecă făina cu praful de copt și incorporeaz-o. În cazul în care compoziția iese prea vârtoasă, poți adăuga puțin lapte. Adaugă și fulgii de ciocolată și amestecă ușor cu o spatulă pentru a se distribui uniform în compoziție. 

      Toarnă aluatul în tavă pregătită.

      Coace prăjitura timp de o oră sau până când o scobitoare introdusă în mijloc iese curată.

      După coacere, lasă checul cu dovleac să se răcească în tavă pentru aproximativ 10 minute, apoi scoate-l pe un grătar de bucătărie pentru a se răci complet.

      Pudrează-l cu zahăr și servește alături de un ceai bun.

      Din seria deserturilor de toamna, îți recomandăm și rețeta de Chec cu dovleac și nuci, foarte aromat și bun sau varianta de Gogoși cu dovleac.

      Încearcă și rețeta de Plăcinte de post cu dovleac.

       

       

      Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos cu dovleac copt - Desert aromat de toamnă" nu uita sa-i faci un review.
      Cele mai

      Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

      Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

      pe 17.04 la 16:22

      Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

      pe 17.04 la 15:50

      Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

      pe 17.04 la 14:07

      La Multi Ani,
      Sărbătoriților de astăzi

      TOP
      utilizatori

      mihaelar63

      1104 puncte

      gaby_duceag

      1000 puncte

      Rocsi

      250 puncte

      UrsanMihaela

      107 puncte

      CONTACT

      Contact

      Bucataras.ro
      hello@bucataras.ro

      RETETA RECOMANDATA
      Strudel cu dovleac si nuci