Chec pufos cu merisoare

de katty in Dulciuri, 29 Ian 2016 | 7098 vizualizari

 

Un chec deosebit de pufos si aromat.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 1 pahar iaurt
  • 2 pahare zahar
  • 1 pahar ulei
  • 2 pahare faina
  • 70 g merisoare
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 lingurita praf de copt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos cu merisoare:

Mai intai pornim cuptorul la 170 de grade si pregatim o forma pe care o tapetam cu unt si faina.

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam un pahar zahar si batem in continuare pana obtinem consistenta unei smantani groase.

Galbenusurile le mixam cu un praf de sare si al doilea pahar de zahar pana se albesc si isi dubleaza volumul, apoi adaugam iaurul si uleiul. Mixam bine compozitia, adaugam coaja de portocale, cernem faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu o lingura. 

Amestecam usor cele doua compozitii, punem merisoarele si turnam amestecul in forma de chec. Dam forma la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, pana se rumeneste si trece proba scobitorii.

Scoatem forma, o lasam cateva minute sa se racoreasca, apoi scoatem checul din forma si il lasam sa se raceasca pe un grilaj.  Il servim fie pudrat cu zahar, fie cu sos  de portocale.

Reteta o gasiti aici http://www.bucataras.ro/retete/sos-de-portocale-75604.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos cu merisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

29.01.2016, 20:31

Foarte bun este!

MotanLaOale 1

30.01.2016, 00:13

mirela0911 1

31.01.2016, 12:06

Pufos si delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 ''Amorul fructelor de`o vara''

ieri la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu pere, crema de vanilie si sirop de artar