Chec pufos si "marmorat"

de Geanina87 in Dulciuri, 8 Iun 2013 | 26136 vizualizari

 

By Jamila :) O adevarata pufosenie. Asa de usor e si de ...delicios!!! Vi-l recomand cu mare drag! Multumesc Jamila >:D

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 200 g faina
  • 200 g zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 2 linguri de cacao dizolvate in 3 linguri de apa calda si 1/2 sticluta esenta rom
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos si "marmorat":

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile si praful de sare se mixeaza spuma ,apoi se adauga zaharul amestecat cu zaharul vanilat,putin cate putin mixand in continuare pana cand compozitia devine o spuma lucioasa. Galbenusurile se freaca cu  uleiul(ca la maioneza) ,apoi se incorporeaza cu albusurile, amestecand cu o lingura de jos in sus. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune in ploaie peste compozitie putin cate putin si incorporam cu grija procedand in acelasi mod cu lingura( de jos in sus). Jumatate din compozitia obtinuta o amestecam cu cacaoa dizolvata.

In tava unsa cu unt si tapetata cu faina punem 1 lingura din compozitia alba si peste,una din compozitia neagra si tot asa pana cand se termina ambele compozitii. Dam la cuptorul preincalzit 160° pentru 35 minute.Nu uitam de testul cu scobitoarea ;) 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos si "marmorat"" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2285 puncte

oanapl

1086 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

abstract01

400 puncte

vasimur

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec pufos si delicios numai din albusuri