Chec tigru

de diamond in Prajituri, 12 Apr 2013 | 19631 vizualizari

 

bine v-am gasit, ma bucur ca asta este prima mea reteta!

am o reteta de chec tigrat, dungat...fermecator, cuceritor!

e dens, fraged, pufos... se pastreaza proaspat mai mult timp...asta daca rezista, desigur :)

se asorteaza bine langa o cana de lapte, cafea...

 

INGREDIENTE

  • 250 gr. faina
  • 250 gr. unt moale/ eu am pus margarina
  • 250 gr. zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat sau 1 plic de zahar bourbon
  • 4 oua
  • 50 gr. amidon
  • 1/2 plic praf de copt
  • 75 ml. lapte
  • un praf de sare
  • 15-20 gr. cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec tigru:

Intr-un bol se mixeaza margarina cu zaharul, zaharul vanilescu si praful de sare... Se mixeaza bine pana se albeste compozitia, apoi se adauga oualele rand pe rand si mixam dupa fiecare. Apoi se adauga faina amestecata cu amidonul si praful de copt. Apoi se incorporeaza aprox 50 ml de lapte din  75 de ml.

Compozitia rezultata se imparte in doua... in cea in care punem cacaoa sa fie cu 5-6 linguri mai putin  si tot in compozitia cu cacao se adauga restul de lapte, amestecam bine.

Se pregateste tava... eu am ales o tava de chec pe care am uns-o cu ulei si am tapetat-o cu faina. Am inceput sa pun in centrul formei o lingura de aluat alb peste care am pus o lingura de aluat maro. Se pune asa doar in centru...alternand compozitiile pana se termina. Fiecare castron sa aiba lingura lui, desigur.

Tava se da la cuptorul preincalzit, la o temperatura de 175-180 de grade... 45-50 de minute... pana cand iese scobitoarea curata... eu l-am tinut o ora si vreo 10 minute... musai testul cu scobitoarea...nu deschideti usa cuptorului in primele 20 de min... ca nu aveti de ce, chiar :D

Cand e gata, se scoate la racit... eu l-am rasturnat si am asteptat sa se raceasca ...:D Se lasa la racit, se pudreaza daca doriti... eu am sarit peste pasul asta...

Si acum... sectiunea mult dorita si mult asteptata de mine... m-am invartit ca tigroaica... tot asteptand sa se raceasca si sa-l tai...

Nu mancati fierbinte, sau cald... sa nu faceti alta isprava! :D

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec tigru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (15)

diamond 1

12.04.2013, 20:33

va multumesc frumos pentru primire!

Sim0na 1

15.04.2013, 13:31

foarte frumos!!

diamond 1

15.04.2013, 15:54

multumesc, Simona!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de chec la tava, mult bun si usor de facut