Chec Zebra

de leoflori in Prajituri, 16 Iun 2009 | 62364 vizualizari

 

un chec foarte pufos

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pt. 1 chec in tava mare:
  • 5 oua
  • 10 Linguri zahar ( 150 gr)
  • 17 Linguri faina (250 gr)
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 1 varf sare
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 2 lingurite esenta rom 
  • crema de cacao:
  • 60 gr. margarina
  • 1 Lingura lapte
  • 1 Lingura zahar
  • 1 Lingura cu varf de cacao.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec Zebra:

Albusurile se bat spuma cu sarea si zaharul. Adaugam galbenusurile pe rand si amestecam.
Faina amestecata cu praful de copt se adauga in compozitia de oua si se omogenizeaza de jos in sus cu lingura de lemn.
Se imparte compozitia in 2 castroane in mod egal.

pentru crema amestecam  toate ingredientele  intr-o craticioara la foc mic, pana se omogenizeaza si se ingroasa putin. Dupa ce se raceste se adauga intr-unul dintre castroane si se omogenizeaza bine.
Ungem si tapetam cu faina o tava mare de chec (sau 2 mici) si turnam in mijloc compozitie cu lingura alternand, una alba, una cu cacao.

Coacem la foc mediu cca 45 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec Zebra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

pe 27.06 la 09:51

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Raffaello