Chec zebra

de gaby_gabytza in Prajituri, 29 Apr 2013 | 4626 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 13 albusuri
  • un praf sare
  • 100 ml ulei
  • 200 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 230 g zahar
  • 1 plic praf de copt(8g)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 esenta vanilie
  • glazura
  • 100 g ciocolata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec zebra:

Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare.Adaugam zaharul si mixam pana se topeste.Apoi adaugam praful de copt si uleiul.Treptat adaugam faina in ploaie putin cate putin.

Impartim compozitia in doua in una punem cacaoa si in alta esenta cu plicul de zahar vanilat si le amestecam pe fiecare separat.

Pregatim o tava cu inel detasabil,eu am tapetat-o cu folie de aluminiu pentru ca inelul la tava s-a cam largit  ,dar daca tava voastra nu curge nu e nevoie sa puneti folie o ungeti cu ulei si o tapetati cu faina.Dupa adaugam in tava 2 linguri compozitie alba-2 cacao si continuam asa pana terminam compozitia dar din cand in cand mai miscam tava sa se aseze bine. .Dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.

Lasam se raceasca putin in tava si ii adaugam glazura din ciocolata topita pe baie de aburi.Dam 1 ora la rece si dupa putem servi

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec zebra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]