Chec Zebra cu budinca - Dukan

de LC in Prajituri, 19 Mai 2013 | 5635 vizualizari

 

Am combinat din reteta de chec cu budinca...si a rezultat aceasta prajiturica. Imi place foarte mult cum iese acest blat...si in curand voi realiza un tort din el. Sa vedem ce va iesi :)

 

INGREDIENTE

  • 6 linguri lapte praf partial degresat
  • 3 linguri gluten de grau
  • 2 linguri amidon
  • 4 oua
  • o lingura iaurt degresat
  • 3 linguri lapte degresat
  • un plic praf de copt
  • o mana de fructe goji
  • esenta de vanilie, de portocale
  • 2 linguri cacao
  • indulcitor dupa gust ( 2 linguri am pus eu )
  • un plic praf de budinca (l-am cumparat de la raionul de produse bio+ 2-3 linguri indulcitor)
  • 500 ml lapte degresat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec Zebra cu budinca - Dukan:

Amestecam amidonul, laptele praf, glutenul, praful de copt, esentele, indulcitorul. Adaugam cele 4 galbenusuri, iaurtul si cele 3 linguri de lapte si amestecam; albusurile le batem spuma cu un praf de sare dupa care le incorporam in compozitie si amestecam usor. Adaugam fructele goji care au stat la inmuiat in apa 5-10 minute. Impartim compozitia in 2 parti; intr-una punem cele doua linguri de cacao; turnam in tava tapetata cu foate de copt sau unsa cu putin ulei o lingura din compozitia alba, una neagra si tot asa ca sa obtinem efectul de chec marmorat. Dam la cuptor pana se coace ( circa 25-30 minute...dar testam cu scobitoarea cel mai sigur).

Preparam budinca astfel: amestecam praful de budinca cu indulcitorul si 6 linguri de lapte; restul de lapte il punem pe foc; dupa ce fierbe putin turnam budinca si amestecam cu telul pentru a nu se lipi pana da un clocot, doua. Punem budinca in boluri pe care le-am umezit putin inainte ( sa o putem desprinde usor si sa ia forma vasului).

Decupam doua cerculete din chec ...punem unul, rasturnam budinca peste si apoi pe celd e-al doilea si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec Zebra cu budinca - Dukan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

babi5 1

19.05.2013, 19:19

Bunnnnnnnnnnnnnnn!!

nilgun 1

27.08.2013, 20:36

bunnnn

Rahela Velicu 1

22.06.2021, 22:28

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere (pentru sarbatoritii SF.ANDREI)