Am vazut intr-o zi pe FB,un cheescake postat de Teo;m-a fascinat aspectul,m-a tentat sa fac si eu dar atentie,nu am facut niciodata asa ceva pentru ca eu foarte rar mananc branza;bineinteles ca nu mi-a iesit ca al ei dar gustul a fost nemaipomenit si uite asa ma invat si eu sa fac dulciuri!!
Punem in blender biscuitii rupti,zaharul iar dupa ce s-au facut firimituri adaugam untul topit;rasturnam in tava mica de tort cu hartie de copt,presam bine si dam la cuptor 10min.
Pentru crema,intr-un bol amestecam branza cu sare,zahar,semintele de la pastaia de vanilie,ouale pe rand iar la urma faina cernuta si rasturnam peste blat.
Pentru sos,punem intr-un vas pe foc zmeura si o lasam pana se inmoaie,trecem prin sita,rezultatul il punem din nou pe foc impreuna cu zaharul si oprim dupa 3-4min;pe toata suprafata branzei,punem cu lingurita buline mici si mari de sos dupa care cu un scobitor le marmoram;dam forma la cuptor la foc mic pentru 1h,timp in care facem testul cu scobitoarea;dupa ce s-a racit,lasam la frigider pana a doua zi,ceea ce la mine nu s-a intamplat!!
La servire ornam cu fructe si sos.