Cheesecacke cu fructe

de papabundetot in Prajituri, 17 Aug 2014 | 3879 vizualizari

 

Intr-una din zilele trecute am vazut pe facebook postarea Ritei Ilies cu un cheesecacke fara coacere si mi s-a parut provocatoare,mai ales ca sufar de caldura si as face orice sa nu stau langa foc in zilele astea caniculare :) Am cautat de pe telefon (imi era atat de lene incat nu am putut nici laptopul sa il deschid) reteta dar nu am reusit sa o gasesc,asa ca am schimbat cu Rita cateva pareri si impresii referitoare la dizolvarea gelatinei pe canicula si am trecut la treaba :) a iesit un desert fabulos…..

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 200 gr biscuiti
  • 50 gr fulgi de ovaz
  • 100 gr unt la temperatura camerei
  • 400 gr branza dulce
  • 200 ml frisca lichida
  • struguri,zmeura,mure
  • esenta de vanilie
  • 50 gr zahar
  • 3 linguri iaurt
  • 10 gr foi de gelatina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecacke cu fructe:

Am pus in robot biscuitii,fulgii de ovaz si untul si am maruntit totul bine pana cand “blatul” s-a legat,am scos apoi totul din robot si am pus biscuitii cu unt intr-o forma de tort,presand bine si apoi am dat la frigider pana cand am pregatit umplutura.

Intr-un castron am pus branza,zaharul,esenta de vanilie si am amestecat bine.50 ml frisca lichida i-am pus la foc sa se incalzeasca si mai apoi am dizolvat in ea gelatina foi,tinuta in prealabil la inmuiat in apa rece,am adaugat apoi frisca lichida peste branza,si am amestecat bine,am turnat si restul de frisca 150 ml,si 3 linguri de iaurt.Fructele le-am taiat in jumatati si o parte din ele le-am incorporat in branza cu frisca,iar cateva fructe intregi am pastrat pentru a decora prajitura.

Deasupra am pus gelatina rosie pentru prajituri,dar e bine si fara,si am dat cheesecacke-ul la frigider pentru cateva ore pentru ca gelatina sa isi faca treaba …minunat a iesit 

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecacke cu fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]