Cheesecake (copt) cu vanilie si caramel

de -Licurici- in Dulciuri, 20 Apr 2016 | 3417 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 250g biscuiti cu cacao;
    • 100 g unt.
  • Pentru umplutura:
    • 500 g mascarpone;
    • 150 g smantana pentru frisca;
    • 150 g zahar;
    • 3 oua;
    • 2 pliculete zahar vanilinat Dr. Oetker;
    • o ligurita extract de vanilie Dr.Oetker;
    • zeama de la o jumatate de lamaie.
  • Pentru caramel:
    • 150 g zahar;
    • 200 ml frisca lichida;
    • 50 g unt.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake (copt) cu vanilie si caramel:

1.             Se zdrobesc biscuitii, se amesteca cu untul topit, apoi se pun intr-o forma de tort cu peretii detasabili, de 22cm diametru. 

2.             Se preseaza bine, apoi se baga la cuptor pentru 5-7min.

3.             Pentru crema, se mixeaza mascarponele cu zaharul (se pune cate putin si se mixeaza la viteza mica), apoi se adauga smantana, ouale (unul cate unul), zaharul vanilinat, extractul de vanilie si zeama de lamaie.

4.             Crema se toarna peste blatul de biscuiti si se baga in cuptor pentru o ora, la temperatura mica.

5.             Se lasa sa se raceasca in cuptor, cu usa deschisa, apoi se baga la frigider si se lasa peste noapte.

6.             Pentru caramel, se topeste zaharul, apoi se adauga frisca lichida, putin cate putin, se lasa pe foc cateva minute, amestecand continuu. La final se pune untul si se incorporeaza.

7.             Se toarna sosul caramel peste cheesecake si se lasa la racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake (copt) cu vanilie si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Aletta 1

23.05.2016, 11:55

wowww

dantes 1

24.05.2016, 06:42

Delicios!

-Licurici- 1

24.05.2016, 07:54

Multumesc!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Cornuleţe cu rahat