Cheesecake cu afine si ciocolata alba

de Miha in Prajituri, 14 Ian 2014 | 10330 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru baza:
  • 1 galbenus
  • 100 g unt
  • 50 g zahar
  • 1 lingura zahar aromat cu lamaie
  • 250 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 500 g branza grasa de vaci
  • 100 g zahar
  • 1 lingura zahar aromat cu lamaie
  • 100 g ciocolata alba
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 4 oua
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata alba
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • afine
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu afine si ciocolata alba:

Baza:

Intr-un castron punem faina. Facem o gaura in mijloc si punem untul rece, taiat cubulete, zaharul, galbenusul, praful de copt si un praf de sare. Amestecam repede cu varful degetelor, apoi framantam un aluat elastic si omogen. Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider pentru 1 ora.

Daca este necesar, in functie de tipul de faina folosit,  adaugati putin lapte rece pentru a “lega” aluatul.

Umplutura:

Ciocolata rupta bucatele o topim la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Aducem la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. Lasam la racit.

Intr-un castron mixam branza de vaci cu zaharul si ouale, adaugate cate unul, mixand bine dupa fiecare. La sfarsit incorporam ciocolata alba topita.

Aluatul il intindem intr-o tava cu inel detasabil (20 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Turnam deasupra crema de branza si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 1 ora, pana prajitura incepe sa se rumeneasca usor. Lasam sa se raceasca bine in tava, scoatem inelul detasabil si dam la frigider pentru vreo 2 ore.

Glazura:

Topim ciocolata impreuna cu smantana pentru frisca. Omogenizam si lasam la racit.

Dupa ce s-a racit turnam peste prajitura cu branza si acoperim cu un strat generos de afine.

Pofta buna si numai bine la toti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu afine si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Copanele de pui in bacon - Reteta rapida la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:10

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]