Cheesecake simplu cu ciocolata alba-Cheesecake japonez

de simona72 in Dulciuri, 13 Oct 2015 | 6084 vizualizari

 

Ador cheesekace-urile, bine eu ador branza:)) deci nici nu se pune problema cat de mult imi plac prajiturile cu branza. Acesta este un cheesecake simplu, este o reteta care bantuie netul, asa zisul Cheesecake japonez. Eu am avut ceva mai multa branza si am adaptat reteta la ingredientele mele. Este simplu, usor de preparat si tot asa de usor si rapid s-a mancat:))

 

INGREDIENTE

  • 450 gr branza dulce de vaci(eu am avut proaspat facuta de mine)
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 50 gr unt
  • 200 gr ciocolata alba
  • un praf mic de sare
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 100 ml lapte
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake simplu cu ciocolata alba-Cheesecake japonez:

Se separa albusurile de galbenusuri.Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, se adauga cate o lingura de zahar si se continua mixarea pana obtinem o spuma ferma. Branza se pune in bolul robotului de bucatarie si se mixeaza pana se obtine o crema fina. Se adauga galbenusurile, se mixeaza pana la incorporare, cu o spatula se curate peretii vasului si se mixeaza pana la incorporarea uniforma. Amidonul se dilueaza in laptele rece, se amesteca pana nu mai sunt cocoloase.Se adauga in robot, peste crema de branza. Ciolcolata alba se rupe in bucati, se pune intr-un castron, se adauga si untul si se pune pe baie de aburi. Se amesteca pana ciocolata si untul sunt topite complet. Amestecul de ciocolata si unt topit se adauga la crema de branza. Se amesteca cu un tel tip para pana la incorporarea ingredientelor. La crema de branza se adauga 2-3 linguri de spuma de albus, se amesteca cu telul tip para, cu miscari de jos in sus pana la incorporare. Se adauga treptat toata spuma si se amesteca usor pentru a scoate cat mai putin aer din albusuri.

Se transfera compozitia de cheesecake intr-o tava cu fundul tapetat cu hartie de copt, iar pe margini se pulverizeaza  putin ulei. Eu am folosit o tava din silicon cu diametrul de 20 cm.

Se pune forma rotunda cu cheesecake intr-una mai mare, se adauga apa fierbinte in tava mai mare pana la jumatatea formei in care se afla cheesecake-ul. Se da la cuptorul incins la 180 grade pentru 15 minute, se reduce temperature la 160 grade si se mai lasa inca 15 minute, se opreste focul, se intredeschide usa si se mai lasa alte 15 minute in cuptor. Se lasa sa se raceasca complet apoi se da la frigider pentru 2-3 ore(eu l-am lasat peste noapte). Se pudreaza cu zahar pudra cu aroma de vanilie si se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake simplu cu ciocolata alba-Cheesecake japonez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Ancutsa 1

16.01.2018, 14:56

Super!

UrsanMihaela 1

16.01.2018, 17:46

arata bine ce ai pregatit tu.am o mica intrebare: cum pregatesti branza dulce?

kytz 1

17.01.2018, 07:39

Foarte bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert pariziene cu branza dulce