Cheesecake simplu cu topping de ciocolată

de CameliaR in Dulciuri, 9 Ian 2016 | 4126 vizualizari

 

Am zis să fac și eu adevăratul cheesecake fără să îl mai inventez așa cum am făcut ultima dată când l-am preparat. :) Această retetă minunată de cheesecake am luat-o de la Gaby. Noi l-am servit cu topping de ciocolată și topping de caramel. A fost un desert minunat care ne-a îndulcit ziua.

 

INGREDIENTE

  • Pentru crustă:
  • 200 gr biscuiți simpli
  • 100 gr unt
  • 1 lingură gem de capșuni
  • Pentru umplutură:
  • 300 gr brânză de vaci dulce
  • 3 ouă
  • 100 gr zahăr
  • zeamă de la o jumătate de lămâie
  • 50 ml frișcă lichidă
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 3 linguri de smântană grasă ( 25%)
  • 1 lingură și jumătate de amidon alimentar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake simplu cu topping de ciocolată:

Prima dată trebuie să măcinăm biscuiții. Eu i-am pus într-un prosop și i-am bătut cu un ciocan pentru fragezit carnea. Într-o crăticioară punem untul și îl topim. Îl punem într-un bol și adăugam lingura de gem. Omogenizăm bine. Adăugăm biscuiții și amestecăm bine. Ungem cu unt o tava rotundă detașabilă cu diametru de 22 cm. Eu am avut o tavă mai mare și mi-a ieșit mai subțire cheesecake-ul. Turnăm amestecul de biscuiți în formă. Distribuim în mod egal compoziția ajutându-ne de o lingură sau cu mâna și tapetăm bine pe fundul formei. Dăm tava la rece până pregătim umplutura. Pentru umplutură trebuie să mixăm brânza de vaci cu zahărul si smântâna până obținem o compoziție omogenă. Adăugăm pe rând ouăle, mixând după fiecare. Adăugăm zeama de lămâie, zahărul vanilat, amidonul alimentar și frișca. Mixăm pentru două minute. Scoatem forma de la rece și o punem în cuptorul preîncălzit pentru 5 minute la 160 grade C. Scoatem forma, turnăm umplutura și o introducem din nou în cuptor. Coacem pentru 30-40 de minute la 160 grade C. Daca nu este legat complet îl mai lăsăm la cuptor. Verificăm cu o scobitoare daca este copt. Cheesecake-ul nu trebuie să fie rumen la suprafată. Lăsăm cheesecake-ul să se răcească în cuptor. Noi l-am servit cu topping de ciocolată și caramel. Îl puteți servii cu ce doriți (dulceată, fructe, frișca, miere, nuci). 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake simplu cu topping de ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (15)

CameliaR 1

09.01.2016, 22:08

Multumesc tuturor

Rahela Velicu 1

10.02.2016, 20:11

de facut

CameliaR 1

17.02.2016, 10:50

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Panna Cotta cu ciocolata si rom