Chifle

de - Andreea - in Piine, 6 Ian 2014 | 3833 vizualizari

 

Initial am pornit cu gandul de a face paine.Apoi sotul s-a gandit ca ar face niste sendvisuri si ii trebuiesc chifle...Asa ca painea s-a transformat in chifle pufoase :)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 250 ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • 1\2 lingurita zahar
  • 6 linguri ulei
  • 1 ou ( pentru uns )
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle:

Dizolam drojdia in laptele caldut ( nu fierbinte) impreuna cu zaharul si 3 linguri cu faina.Acoperim si lasam maiaua 10 minute la loc cald.

Punem faina intr-un bol ,adaugam maiaua si incepem sa framantam.Adaugam sarea si putin cate putin uleiul .

Framantam cel putin 15 minute.Cu cat framantam mai mult cu atit aluatul va fi mai pufos.

Acoperim bolul si lasam aluatul sa dospeasca la loc cald pana isi va dubla volumul.

Impartim aluatul in 10 parti egale pe care le vom modela sub forma de chifle.

Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam la dospit inca 10-15 minute.

Le ungem cu oul batut si diluat cu putina apa si dam tava la cuptorul incins la 180 grade pana ce se rumenesc frumos pe suprafata.

Dupa placere se poate presara chimen,mac...

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]