Chifle

de - Andreea - in Piine, 6 Ian 2014 | 3650 vizualizari

 

Initial am pornit cu gandul de a face paine.Apoi sotul s-a gandit ca ar face niste sendvisuri si ii trebuiesc chifle...Asa ca painea s-a transformat in chifle pufoase :)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 250 ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • 1\2 lingurita zahar
  • 6 linguri ulei
  • 1 ou ( pentru uns )
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle:

Dizolam drojdia in laptele caldut ( nu fierbinte) impreuna cu zaharul si 3 linguri cu faina.Acoperim si lasam maiaua 10 minute la loc cald.

Punem faina intr-un bol ,adaugam maiaua si incepem sa framantam.Adaugam sarea si putin cate putin uleiul .

Framantam cel putin 15 minute.Cu cat framantam mai mult cu atit aluatul va fi mai pufos.

Acoperim bolul si lasam aluatul sa dospeasca la loc cald pana isi va dubla volumul.

Impartim aluatul in 10 parti egale pe care le vom modela sub forma de chifle.

Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam la dospit inca 10-15 minute.

Le ungem cu oul batut si diluat cu putina apa si dam tava la cuptorul incins la 180 grade pana ce se rumenesc frumos pe suprafata.

Dupa placere se poate presara chimen,mac...

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

ieri la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

pe 10.07 la 10:48

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 09.07 la 08:08

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle umplute cu branza topita