Chifle

de claudiaO in Piine, 4 Dec 2014 | 5376 vizualizari

 

Imi place tare mult cand ninge afara, in casa sa miroasa a ceva copt...paine, cozonac...ceva...
Astfel,cum luni eram libera si afara ningea asa de frumos, am pus sa fac niste chifle pufoase.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 2 plicuri de drojdie uscata
  • 100 gr unt
  • 1,5 lingurita sare
  • 1,5 lingurite zahar
  • 700 ml lapte dulce
  • lapte pentru uns
  • seminte de susan
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle:

Am pus faina intrun lighean, am presarat sarea, zaharl si drojdia uscata si am amestecat pentru omogenizare.Am inclzit laptele si am inceput sa framant pana am obtinut un aluat molculcut si elastic. La final am adaugat untul [utin cate putin continuand framantarea. Am lasat aluatul la dospit cca 1 ora, apoi am impartit in 2 bucati.

Am format un sul pe care l-am taiat in 10 bucati.Fiecare bucata am modalat-o sub forma rotunda. Am procedat la fel si cu a doua bucata.

Chiflele formate le-am pus in tava pe hartie de copt si le-am mai lasat vreo jumatate de ora la dospit, apoi le-am uns cu lapte si am presarat seminte de susan;am dat tava la cuptor pt cca 30-40 minute, pana s-au rumenit frumos.

Imediat ce am scos tava am servit o chifla aburinda unsa cu unt...hmmmm...un deliciu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]