Chifle cu brânză şi seminţe

de diaconta in Piine, 21 Iun 2015 | 2831 vizualizari

 

Nişte chifle pufoase şi gustoase.Imi place foarte mult textura aluatului cu brânza în compoziţie.
Este o reţetă care se pregăteşte uşor,eu le-am pregătit seara şi le-am avut pentru micul dejun.
Dacă nu vă plac seminţele,puteţi să renunţaţi la ele.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 ou
  • 200 g telemea sarata
  • 100 ml lapte caldut
  • 100 ml apa minerala
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 100 ml ulei
  • 7g drojdie uscata (1 plic)
  • Amestec de seminte(susan,floarea soarelui,in.chia,pin si dovleac)
  • Mai avem nevoie de un galbenus+lapte,pentru uns
Portii: 11
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu brânză şi seminţe:

Faina cernuta am amestecat-o cu drojdia,sarea si zaharul.

Am pus telemeaua data pe razatoare,oul si laptele amestecat cu apa minerala.

Am framântat si am adaugat câte putin ulei si la final amestecul de seminte.

Trebuie sa obtinem un aluat elastic si destul de ferm.

In functie de asta mai adaugati lapte sau faina ,dupa caz.

Se framânta pâna când aluatul se desprinde usor de peretii vasului.

L-am lasat la dospit în loc caldut pâna ce si-a dublat volumul.

Apoi l-am mai framântat putin si am format chiflele.Le-am pus în tava pe hârtie de copt si le-am mai lasat 15 minute sa dospeasca.

Le-am uns cu galbenus amestecat cu putin lapte si am presarat seminte si sare deasupra.

Le-am pus la cuptor la 200 de grade aproximativ 20 de minute.

Este util sa verificati daca sunt coapte.

Mie mi-au placut foarte mult cu iaurt.

 

Poftă bună !!!!

ai avem nevoie de un galbenus+lapte,pentru uns

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu brânză şi seminţe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

Ciolan de porc cu bere, la cuptor - Rețeta savuroasă pentru sărbători

pe 02.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Painici Laugenbrot