Chifle cu capsuni

de katty in Dulciuri, 12 Noi 2014 | 2623 vizualizari

 

Da , stiu ca nu mai sunt capsuni , dar in asteptarea sezonului poate gasim o varianta sa le inlocuim cu alte fructe dupa preferinta

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 125 ml lapte
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri zahar
  • o priza sare
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 200 gr capsuni
  • 1 banana
  • 250 gr mascarpone
  • putina zeama de lamaie
  • 2 linguri zahar pudra + pentru ornat
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu capsuni:

Cernem faina intr-un castron . O amestecam cu drojdia , sare si o lingura de zahar . Adaugam ouale si laptele caldut.Framantam un aluat nelipicios , pe care il lasam la crescut 20 de minute . Impartim aluatul in 8 parti egale . Formam bulgari si facem o gaura in mijloc . Lasam din nou sa creasca 20 de minute .Punem 2 litri de apa si cele 2 linguri de zahar intr-o oala si le lasam sa dea in clocot .Fierbem pe rand , cate 2 chifle , cate 2 minute pe fiecare parte  , apoi le scoatem si le scugem pe un gratar .Asezam chiflele intr-o tava pe hartie de copt , le ungem cu galbenusul  si le dam la cuptorul preincalzit  la 200 de grade . Coacem chiflele  pana se rumenesc usor. Scoatem chiflele coapte si le lasam sa se raceasca pe un gratar.Curatam banana , o rupem in bucati mai mici si o stropim cu putina zeama de lamaie . O mixam bine .

Batem intr-un castron mascarponele cu zaharul pudra , zaharul vanilat  si banana mixata .Taiem chiflele pe jumatate pe orizontala . Cu un pos punem pe jumatatea de jos crema mascarpone , apoi felii de capsuni . Asezam jumatatea cealalta , apoi presaram zahar pudra .

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (3)

Rocsi 1

12.11.2014, 22:05

Ce frumusele sunt!

MotanLaOale 1

13.11.2014, 15:33

tanyapatap 1

24.11.2014, 21:21

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ghoriba (Fursecuri Maroc)