Chifle cu smantana si branza Feta

de RuxyRux in Piine, 17 Mai 2011 | 3872 vizualizari

 

Chifle moi, pufoase si foarte aromate cu gust intens de branza delicioasa....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • aprox 400 ml apa calduta
  • 1 plic si jumatate drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura rasa de sare
  • 3 linguri ulei masline
  • 7 linguri de smantana
  • 200 gr branza Feta
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu smantana si branza Feta:

Cernem faina in vasul de paine, facem o gropita in mijloc si adaugam drojdia, deasupra ei zaharul, pe margini asezam sarea si branza maruntita, de jur imprejur smantana.

Turnam cate putina apa calduta si framantam aluatul in jur de 10 minute.

 Cu un cutit taiem in cruce aluatul si lasam sa creasca o ora la loc cald.

Dupa o ora aluatul si-a dublat volumul.

Luam aluatul si-l impartim in 9 bile mari.

Modelam in forma de chifle si le asezam pe tava de cuptor pe hartie pergament( pentru copt)

Le taiem putin deasupra in forma de cruce si le mai lasam 15 minute sa creasca pana incingem cuptorul la 200 grade.

Le presaram cu faina si le punem la cuptor pentru 20 de minute.

Cine doreste le presara cu chimen si presara faina deasupra,  inainte sa le puna la copt

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu smantana si branza Feta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

kamy 1

19.05.2011, 22:38

ce-as papa acum macar una ca bine mai arata

RuxyRux 1

20.05.2011, 17:10

Esti invitata mea Kamy

gaby_gabytza 1

02.09.2011, 17:17

arata super

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Paine Challah- painica evreiasca