Chifle fragede de post

de Georgiana78 in Piine, 24 Mar 2012 | 11431 vizualizari

 

Mi-a fost pofta de niste painica de casa....pufoasa si gustoasa, ca m-am cam saturat de cea cumparata, si in loc de painica au iesit chifle la dorinta fetitei mele celei mari!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 300 ml apa calda
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 50 gr margarina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle fragede de post:

- se aseaza faina intr-un castron, se adauga drojdia amestecata cu zaharul si 1/2 din apa si lasata sa creasca putin, sarea, margarina si se framanta un aluat potrivit de tare care se lasa la crescut cca. 30 min

-se tapeteaza tava de la aragaz cu hartie de copt si se incinge cuptorul la 180C

- din aluat se fac 12 bilute care se aseaza in tava si se mai lasa la crescut 10-15 min dupa care se ung cu un amestec de apa cu sare si se baga la cuptor

- in primele 10 min de copt ale chiflelor se pune pe gratarul de jos o tava cu apa fiarta pt ca painea/chiflele sa faca o crusta crocanta si sa nu fie cu miezul foarte uscat

- dupa 10 min se scoate tava cu apa si se mai lasa la copt 30 min

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle fragede de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu dovleac și cremă de brânză - Pufoase, fragede și aromate

ieri la 10:45

Aripioare de pui cu iaurt grecesc- Savuroase, fragede și aromate

pe 17.11 la 10:45

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]